Followers

Sunday, July 31, 2011

Keistimewaan Ayat Ruqyah

Kelebihan Rawatan Menggunakan Ruqyah


salam...korng tahu x ayat ruqyah ade byk kelebihanye??ayat2 ni sgt2 brgune dlm khidupan sharian kte,utk mgubati pnyakit dan byk lgiikkkk......okay antre klebihanye adelah spti dibwh ni ..enjoy it fellassss :)

1)Yang terpenting adalah kaedah ini telah dibuat oleh Rasul Saw.Jadi kita sebagai umatnya menghidupkan sunnahnya sebagai tanda kecintaan dan kita meyakini apa yang ditinggalkan oleh Rasul Saw adalah sangat berharga dan sangat banyak hikmahnya tersurat dan tersirat.

2)Pembacaan Al Quran menghasilkan pahala yang besar -1huruf 10 pahala,1 set penuh bacaan ruqyah adalah dari petikan 20 surah.Sekiranya kita membaca kesemuanya pahalanya tidak terhitung.

3)Al quran adalah mukjizat teragung Rasul saw melebihi semua mukjizat yang lain.membacanya dengan sedikit kefahaman mendatangkan hidayah dan ilmu kepada pembacanya.

4)Dapat mendakwah perawat/pesakit dan jin kepada al quran. Kalau selama ini perawat/pesakit/jin tidak pernah mendengar atau membaca quran kini mereka baru tahu bahawa quran ni boleh menyembuhkan penyakit rohani dan jasmani.

5)Kalau selalu baca nanti dapat baiki bacaan tajwid yang kurang baik dan dapat hafal.Apabila selalu diulang memudahkan penghafalan.Seronok dapat hafal ayat ruqyah sebab banyak ayat tu. Berapa jika dinilai RM saudara sanggup bayar ayat-ayat yang dapat di hafaz?

6)Menimbulkan sikap hati-hati dan takut kepada Allah terutama ayat 115 Almukminun dan ayat 22 Surah Al Hasyr .

7)Menambahkan keyakinan perawat kepada alquran terutamanya apabila ramai pesakit sembuh walaupun tidak semua,maka kita mengetahui bahawa Allah mudah menerima doa melalui pembacaan alquran.

Ayat2 ruqyah ni hasil gabungan 20 surah2 trpilih yg trdapat dlm al-quran,sgale2 nye dlm al-quran...selamat beramal :)

Friday, July 29, 2011

Saat ku idamkan...

Temu kau di malam itu
Bagai menyahut hasrat nurani ku
Hanya dengan sebuah senyuman
Bisa terpatri satu harapan

Mengidamkan saat itu
Yang pasti hanya Tuhan yang tahu
Terpancur kalimah - kalimah sakti
Berakhir dengan janji - janji

Dikau menjadi kekasih
Namun aku merasa tersisih
Kau membina dinding ilusi
Ku terperangkap merintih sepi

Mungkin kita mesti terbuka
Dalam mengharungi dunia cinta
Mungkin kita harus bersedia
Menghadapi apa saja

Jangan jangan kau padamkan api asmara ini
Bayang silam kau pergilah
Pergilah dari sisi ku

Tiada lain yg ku tunggu
Untuk menduduki istana hatiku
Kaulah teman kaulah kekasih
Jangan membuatku tersisih

Bayang silam kau pergilah
Pergilah dari sisi

Thursday, July 28, 2011

My addiCti0Ns...


w0man without fragrance is just like living without cloth..eh mandai jek lar,heeee,quote ciptaan sndri,saje jek lah...0kay disini aku nk bgtaw yg aku ni memang sgt2 sukekan wangian2 ni,xkire la yg mahal ke murah ke yg penting wangi n mngikut cite rse aku..okay setakat ni aku cume ad 4 koleksi wangian jek,but i expct more :)


sense of : is bursting with the zest of brilliant Freesia, peppered with Ginger and serenely balanced by warm Amber notes
nikmatnye : memang wangi pd mulenye,tp mkin lme mkin busuk lak,tp kdg2 maseh wangi lg :)


0k,this is my 1st frgrnce tat given for my bzday gift frm my sis  :)


sense of : finishing down with tangy fruits and more florals.nikmatnye 
nikmatnye : bau yg segar,ssuai dipkai waktu pnas n brpeluh2 :)


yg ni 2nd perfume aku :)


sense of :  black cherries and vanilla, plum, freesia, and framboise.
nikmatnye : bau memang wangi,very fruity,oleh sbb nmeye midnite fantacy so kne gune time mlm gak lar,coz law pkai siang kne peluh korng memang hangit la ketiak ~ 


and this 1 is my third cllction of prfme, yaw :)


sense of : bright citrus fruits are intertwined with sheer florals, warmed with soothing vanilla and musk.
nikmatnya : Glow is a vibrant, soft, sexy, scent dashed with subtle, clean freshness.itu jlo ckp lar,aku cakap bau perfume ni mcm bau bunge rose,agak wngi la tp boleyy laaa...


yg ni da mcm bntuk bdan aku :)




but.....

it would be an honoured to have a collection of CHANEL perfume =) 


idamanku...wahai CHANEL bilakah kite akan ketemu??? ^^

Monday, July 25, 2011

OMGGGGG !! Amy Winehouse is dead !!!


Just one day after her passing, some details of Amy Winehouse's death are beginning to emerge.
According to her rep, the singer was alone in her bed when she passed away on Saturday...

Winehouse's friend and publicist, Chris Goodman, told the U.K. newspaper The Sun about the circumstances surrounding the discovery of her body at home Saturday.
"Amy was on her own at home apart from a security guard who we had appointed to help look after her over the past couple of years. She was in her bedroom after saying she wanted to sleep and when he went to wake her he found she wasn't breathing. He called the emergency services straight away. He was very shocked. At this stage no one knows how she died. She died alone in bed," Goodman told the paper.
According to the publication, medics said Winehouse had been dead for several hours when her lifeless body was discovered in her London home Saturday afternoon.


The late singer had reportedly just spoken to her security team at 10 a.m. that morning, and she had a favorable examination with her doctor Friday night.



Monday, July 18, 2011

i l0ve Baskin Robbins ^.^




hey for sure sume org suke BR kan,okay law xsume pon kbyakkan org ske la kan,memang la suke,sbb BR sdap ...aku law nk mam BR pon msti tggu Pink Day stiap hari Rabu hehehhe,ye la sbb dpt 2 scoop dgn hrge 1 sco0p kn,sape y xnk laaaa, so kene la pkai serbe pink ye mkcik...^^




berBR brsame besties..kak fini,msing2 serbe pink ye :)



sedapnyeeeee...yummmyyy ! ^^




banana split :)




nahh,here's my pink day :)




Hey Healthy Fo0d, come to mama !

very strawberry youuu!

                                        


amalkan diet y sihat,da lar sdap..yummy ^.^
                                                   


okay,this cute menu is for my nephew Irfan :)

i jUz LikE .....

Beby i suke la wedding dresses ni, can i hve these dresses on our wedding yang???plisshhhh beby...
yg seksi2 tu i pkai iner lar,so xterdedah pon,p0mish u it wont be sexy...hehehe  *.*



i love this dress ^^



it wont be sexy on me,p0mish u if i had this dress :)

My Love Sense

Thinking of you is easy i do it everyday, missing you is the heartache, that never goes away..





Friday, July 15, 2011

why i'm bl0gging???


yelah new blogger kan,memang lar xd follower lg,
so aku kne promote2 blog aku ni lar,
hey i just cant believe that im blogging,yla aku bkn jnis y ske mgarang2 ayat pnjng2 cmni,
skadar tgk2 blog org ske lar,tp bkn mbace okay,juz tgk2 y cantik 2 jek..
hurmm aku rse blogging would be my new hobby after this =)



Thursday, July 14, 2011

Sekali buat Mesti nak Buat laGi...

Hey jgn pkir bkn2 ea,this blog is clean okay...hehhehe
ylar cite ni pasal aku nak cari kerja sempena cuti sem ni kan..
lebih kurang 4 bulan la aku cuti,aku start cuti dari 24 may,
pastu ingat nak cari kerja dalam awal bulan Jun lar,
then bila da dekat Jun akak ksayangan aku soh aku amek lesen kereta lak...
ye ah aku da umur 22 cmni pon x ade lesen lagik,malu jek kan -.-
s0 aku pon mgambil ksempatan lar tuk amek lesen tuh...
amek punye amek,xsedar da msuk bulan Jun,aku pun makin risau lar...
da tunde mase nak cari job...s0kay lar aku kate bulan Jun ni buat abeskan buat lesen...
then cari job bulan Julai lak...okay skg aku da pertaruhkan bulan Jun wat amek lesen...
tapi da masuk Julai still xabes2 buat lagik...okay now aku duduk rilek jek kt uma...
besarkn badan,kecikan bju,ketatkan sluar,sume da xmuat lar...haiihhh...
i shud find d job rite after my sem break..then nak amek lesen pun boley jgak ape smbil kje...
tu lar skali da tunde mesti nk tunde lagik...

Moral of the story : If da planning nak buat ape,korang kne stick pade planning korng tu,jgn mgade2 nak ubah buat bende lain...so tggung sndri la kesannye...=.='




this is my cute sister wit her cute lil son *.*

Mak cakap,mude2 cmni kene jage badan

this is my mom,like mther like daughter kan,hee i love u mummy *.*


Mak aku cakap badan aku besa sgt...meme la besa mak,da hri2 mak masak sedap2 kn,anje pon pelahap lar...hehehe mak jgn la marah k,anje bkn nk slhkn mak pon....peace makkk :)
okay,lepas ni kne la amalkn pemakanan yg sihat,tamoh hri2 melantak yg goreng2 jek...okay ni tips nk diet,tp xtaw lar aku bleh ikut ke x,heiihhh...tp kne ikut gak lar...


1. Jangan skip sarapan pagi

Sarapan pagi memberikan anda nutrisi lebih untuk metabolisma anda. Makanan yang paling sesuai pastinya Nestle @breakfast cereal ataupun milo fuze.


2. Guna pinggan yang lebih kecil

Sebelum skip makan nasi yang banyak, seharusnya anda perlu motivatedkan diri anda supaya dapat melatih diri untuk nekad berdiet. Nafsu makan anda mampu dikawal sekiranya anda menggunakan pinggan yang kecil dahulu dan teruskan dengan kurangkan nasi secara berperingkat.


3. Minum air suam dengan kerap

Air suam sangat bagus untuk membakar kalori anda sebenarnya. Selalunya, client saya kerap berlari berjam – jam atas treadmill tetapi berat masih degil nak menurun. Hampa dan kecewa, treadmill dipersalahkan. hehe! Sebenarnya, ramai yang terpengaruh untuk membeli air energy seperti gatorade ketika berlari dan tidak sedar kandungan gula di dalam air sebegini sebenarnya menambahkan kesusahan anda untuk menurunkan berat badan.


4. Makan dengan Perlahan

Mungkin sukar buat anda yang berdiet tetapi tiada yang mustahil untuk kelihatan cantik bukan? Cuba kurangkan sikap pelahap anda dan sebenarnya otak anda mengambil masa 15 minit sebelum memberitahu, perut anda sudahpun kenyang. Jadi, makanlah secara bersopan dan jangan menjadi gelojoh!


P/s: Cuba selitkan sekali dengan latihan senaman fizikal bagi mempercepatkan proses diet anda. Mungkin agak sukar bagi anda yang malas tapi sampai bila anda mahu kelihatan gemuk? Hari ini gemuk tak semestinya selamanya anda akan kekal gemuk!


Senang jek kan tips tu,hehehhe,yela cube yg senang2 dulu,then baru lah bralih pd y ssah plak..yg pnting sihat =)



Wednesday, July 13, 2011


holla ! ^^


siyesly i dont know how to blogging...
haaaa malunye lahai...stelah sekian skodeng2 blog org,
mseh xtaw lg nk brblog,
idea xbyk,da 1 hal...tp bile tgk org wat blog cantek2 tahu plak jeles...
okay mybe i need to skodeng lg blog2 org...haaiiihhhhh


Tuesday, July 12, 2011

i love heels,but....



i just love to see people around me wearing heels...(gurls only of course)
me? yeah i just love it and hope 1day i can wear it when im dating..hehe!
0wh ya, i just love pink leopard...ape2 sje yg brkenaan dgn pink leopard akn mnjadi kegemaran aku..eh sejak bile plak lar aku ske wne pink nih,xpe lar fav clour baru ;)



w0www,LV heel,mewah noh,tp aku xmampu lar nk beli..skadar suke nengok2 jek..^^



this one is a design from christian dior..c0ol aite?





yg ni pon cantek gak,aku suke gak wlau xd pink2 pon ^.^